Arka Sıra Yok! Dersler, birebir sisteme ekonomik alternatif olarak, eğitimdeki kaliteyi düşürmeden, seviyesi aynı olan öğrencilerden oluşan U düzeni sınıflar gerçekleştirilir. Bütün öğrenciler tahtayı ve öğretmeni doğrudan görebilir.
Bera Eğitim'de uzman kişilerlerce her öğrenciye ücretsiz eğitim koçluğu desteği verilir. Hepimiz içimizde büyük bir potansiyel ile doğarız.Bu potansiyeli fark ederek ortaya çıkarmak öğrenci koçluğu çalışmasının özünü oluşturur.
Çünkü Bera'da Üçlü İletişim var.
Bera 'da eğitim bir bütün olarak ele alınır. Öğrencinin eğitimine etki eden üç temel faktör olan veli, okul ve özel öğretim kurumu arasında organik bağlar kurulur.
Veliler ile iletişim
Veliler ile düzenli iletişim sağlanarak çocuğun başarısı hakkında bilgi verilir.
Ders saatleri dışında da kapımız açık
Öğrenciler haftalık ders programlarının dışında kuruma gelip istediği dersten öğretmenlere soru sorabilir veya eğitim koçundan destek alabilir.
Bera, Neden Birebir Eğitimi Önemsiyor
Birebir dersin avantajlarından ve verimliliğinden bahsetmeden önce sizlere vermek istediğimiz bir bilgi var. Bu bilgi insan psikolojisinin değişkenliği, her insanın aynı algı ve dikkate sahip olamayacağı, kalabalık ortamların insanlar üzerinde yarattığı stres durumudur.
İnsan Psikolojisinin Değişkenliği
Durumu kısaca şu şekilde açıklayalım: bazen evde, okulda, derste veya otobüs durağında yaşanan herhangi bir tatsızlık insanı etkileyebilir. Bu tatsızlıklardan sonra okul veya kurs ortamlarında alacağınız dersin verimi tartışmaya çok açıktır. Dersten kopmalar, dikkat dağınıklıkları başlar. Öğrenci soruyu hazırlamıştır ama onlarca kişinin olduğu bir sınıfta alay konusu olma korkusu daha baskın gelir ve öğrenci soruyu hazırladığı konuyu anlamamış ve bu düşünceler sırasında anlatılanları da duymamış olur. Bu kişiden kişiye değişebilir fakat genel itibarıyla durum budur. Birebir alınan eğitimde bu tür bir durum yaşanmaz, kimse öğrenciyi alay konusu yapmayacaktır ve hakkında garip düşüncelere girmeyeceğini anlayan öğrenci sormak istediği soruyu ya da anlamadığı konuyu tekrar ederek öğrenecektir.
Her İnsanın Aynı Dikkat ve Algıya Sahip Olmaması
Özellikle lise dönemleri öğrencilerin tam da ergenlik dönemleri olduğundan dolayı sınıf ve kurs ortamlarında arkadaşlık kurma isteklerinin arttığı bir dönemdir. Sınıfta kurulması muhtemel arkadaşlıklar öğrencilerin dikkat ve algısını olumsuz etkilemektedir. Dolayısıyla bu durum anlatılan dersin boşa geçtiği ve dersin anlanmadığının göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Farklı bir durum daha vardır. Herkes aynı algıya sahip olmayabilir! Sınıf ortamında veya kurslarda, onlarca öğrenci anlatılan konuyu aynı anda anlayamayabilir. Bu durum sayısalcı ve sözelci öğrencilerin bir arada bulunduğu sınıflarda daha belirgindir. Özel dersin avantajlarından birisi de öğrenci konuyu anlayana kadar dinleyebilmesi ve soru sorabilmesidir.
Kalabalık ortamlar insanlar üzerinde stres oluşturur mu?
Evet! Özellikle bilmediği bir dersi öğrenmeye çalışan bir insan "Acaba öğrenebilecek miyim?" korkusunun yanında, "Öğrenemediğim için benimle alay edecekler" korkusuna da kapılacaktır. Bu durum da öğrenciler üzerinde strese yol açarak algı verimliliğini ve dersten alınan verimi düşürecektir. Birebir özel dersin bir avantajı da yukarıda saydığım bu korku ve stresi yaşatmadan sadece eğitimciyle beraber dersin işlenmesi sayesinde istediği gibi soru sorabilme ve dersi tekrar dinleyebilme şansına sahip olmasıdır.